Geschiedenis Reiki

Reiki kent een lange geschiedenis, die teruggaat naar oude Boeddhistische geschriften. In deze documenten vond dr. Mikao Usui eind 19e eeuw de Reikisymbolen, formule, sleutel en mantra’s die uniek zijn voor Reiki. En zo herontdekte hij deze natuurlijke en eenvoudige methode. Hij behandelde veel mensen met Reiki. Usui heeft ontdekt dat Reiki alleen voor je werkt als je dit echt wilt en dus bereid bent er iets voor te laten.


Neem contact met ons op voor meer informatie
of om een afspraak te maken:

Rei is ziel of geest, Ki is kracht

De betekenis van het woord is:
Universele (Rei) Levensenergie (Ki) oftewel Geest of ziel (Rei) en kracht (Ki) Reiki is de levensenergie of levenskracht die via handen wordt doorgegeven. De behandelaar is het doorgeefkanaal van deze universele energie.

Reiki is bedoeld om universele levensenergie (Reiki) of levenskracht via handen van de ene op de andere persoon over te dragen. Met als doel: genezing. Usui mediteerde en vastte 21 dagen op de heilige berg Kurama Yama, in de buurt van Kyoto.

Usui methode Reiki

Op de laatste dag van zijn meditatie verkeerde hij in een staat van verruimd bewustzijn, waarin hem de betekenis en het gebruik van de symbolen werden onthuld. Hij voelde zich een gelukkig man. Hij had het contact met de Reiki-stroom verkregen. En zo werd de eerste Reiki Master ‘geboren’ en ontstond de Usui methode Reiki.

Er zijn meerdere Reikimethoden, elk met hun eigen geschiedenis. Binnen Praktijk voor rust en balans Kurama Yama hanteer ik de methode van Usui.